Enric I. Canela

El ple de l’Eurocambra ha aprovat avui– per 632 vots a favor, 29 en contra i 30 abstencions- augmentar un 40 % el pressupost del nou programa de formació de joves a l’estranger Erasmus+, que se situarà en 14.775.000 d’euros per el període 2014-2020. Espanya rebrà 124 milions el 2014 (53,4 milions per mobilitat), el que suposa un increment del 4 % respecte el 2013 .

Fins 2020, l’increment pressupostari acumulat per Espanya serà del 60 %, d’acord amb les xifres de la Comissió, que ha negat que Espanya hagi de perdre fons europeus després de la polèmica amb el ministre d’Educació, José Ignacio Wert. El nou programa permetrà entre quatre i cinc milions de joves europeus traslladar-se a altres estats membres de la UE per cursar part dels seus estudis universitaris o realitzar pràctiques, segons els càlculs de Brussel·les. També inclourà beques per a activitats de voluntariat, així com, per primera vegada, programes esportius.

Els eurodiputats han insistit que aquest nou sistema no reemplaçarà en cap cas les beques o sistemes de crèdits que puguin estar en marxa a nivell nacional ni impedeix la creació d’altres mecanismes de préstec a nivell dels estats.

Això deu ser el que devia dir Wert però no se’l va entendre. Potser és que té enemics i li canvien les declaracions.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació