Beques per a joves dones


Enric I. Canela

Llegia que cinc joves investigadores espanyoles de ciències de la vida tenen més fàcil prosseguir el seu treball en l’ambient de retallades actual a l’haver estat seleccionades per rebre les borses d’investigació del Programa Internacional L’Oréal – UNESCO “For Women in Science” dotades amb 15.000 euros cadascuna. De les cinc, quatre es dediquen a la biomedicina i una a la biologia de plantes. Aquest programa, que forma part d’un àmbit internacional pretén donar visibilitat, promoure i reconèixer el treball de les dones en la ciència, així com fomentar les vocacions científiques entre les nenes i adolescents.

Les cinc científiques han estat elegides entre més de 300 candidates, després d’un rigorós procés. Després de ser revisades per una Comissió Tècnica Científica, les seves candidatures han passat el filtre de l’Agència Nacional d’Avaluació i Prospectiva (ANEP).

La decisió final ha estat a càrrec d’un jurat presidit per la científica Margarita Salas, Investigadora ad honorem al Centre de Biologia Molecular ‘Severo Ochoa’ del CSIC i la UAM, i compost per María Blasco, directora del Centre Nacional d’Investigacions Oncològiques (CNIO), Pilar Carbonero, Catedràtica de Bioquímica i Biologia Molecular de l’Escola d’Enginyers Agrònoms de la UPM i Esteban Domingo, Professor d’Investigació del CSIC al Centre de Biologia Molecular ‘Severo Ochoa’.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació