Ajudeu a restaurar incunables


Enric I. Canela

Ahir escrivia L’esmorzar informatiu de Dídac Ramírez, referint-me a la roda de premsa que havia fet el rector de la UB.

Avui veig algunes notícies sobre el tema, però una m’ha cridat l’atenció. De fet ja havia vist que TV3 li dedicava uns segons. Es tracta de la restauració del fons antic de la UB, dels incunables.

Diu que la UB no compta amb recursos per restaurar els seus incunables o per renovar els laboratoris. Jo voldria fer notar una cosa. Si un mira els llibres en qüestió, per TV3 es van veure molt bé, jo els he tingut a les mans, s’adona que el mal estat no es culpa de les retallades.

La UB té un fons enorme i magnífic. La UB, com les altres universitats, rep diners per fer la feina que té encomanada, docència i salaris, i el professorat es busca la vida per fer recerca. La UB no rep ni un euro, ni ara ni abans, per mantenir els incunables.

Aquesta és la primera vegada, que jo recordi, que s’engega una campanya de restauració del material. Tindrem els llibres restaurats i digitalitzats. Protagonistes: la persona que té encomanada políticament tota la direcció dels CRAI, Carina Rey, i un rector sensibilitzat.

Jo us animo a participar en la campanya de restauració, amb pocs diners es pot fer molt. El té la UB, és patrimoni del país.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació