Enric I. Canela

Llegia que el Govern de la Generalitat i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) han guardonat Elías Campo amb el Premi Nacional de Recerca 2013. Campo és catedràtic d’Anatomia Patològica de la UB i director de Recerca de l’Hospital Clínic de Barcelona. Com a responsable de l’equip de recerca en Oncomorfologia Funcional Humana i Experimental de l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS), s’ha distingit per la seva recerca sobre els orígens, desenvolupament i diagnosi de la leucèmia.

Els Premis Nacionals de Recerca també han guardonat en la categoria de Talent Jove Isabelle Anguelovski, investigadora de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA) de la UAB, especialitzada en problemes de pobresa relacionats amb desigualtats mediambientals. Aquest premi reconeix els joves investigadors que en la seva trajectòria professional han destacat per la qualitat i excel·lència del seu treball.

Finalment, la Fundació Josep Carreras contra la leucèmia, promotora de nombroses activitats de recerca científica, donació i suport social als afectats per aquesta malaltia, ha estat guardonada en la categoria de Mecenatge Científic; el diari Ara en la de Comunicació Científica i l’empresa KIC InnoEnergy Iberia (participada per Gas Natural Fenosa, ESADE, la UPC i l’Institut de Recerca en Energia de Catalunya, entre d’altres), en la de Partenariat Publicoprivat en R+D+i.

Podeu completar la notícia i llegir els currículums.

Felicitats als guanyadors.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació