Enric I. Canela

Llegia que la UVic vol posar en marxa una nova facultat de medicina a Catalunya el curs 2015-2016. El projecte encara està sent estudiat per la direcció de la universitat, que, però, el considera plenament viable. Està previst que no es demanin recursos públics per tirar-lo endavant i es buscarà un 40% d’alumnat estranger. La nova facultat encara està pendent de ser aprovada tant per la Generalitat com pel govern de l’estat. La intenció és començar amb un centenar d’alumnes a l’edifici de Can Baumann, cedit per l’ajuntament de la ciutat, i una inversió d’uns dos milions d’euros.

2 respostes a “Vic vol una Facultat de Medicina”

  1. a 26 nov. 2013 a les 1:08 Dalila

    Crec que és una animalada tenir tantes Facultats de Medicina a Catalunya. Si calen més metges es podrien autoritzar més places de nou accés a les facultats ja existents. La UVic no és una universitat privada del tot, rep moltíssims diners públics i n’haurà de rebre més per fer aquesta subvenció. Els estudis de medicina requereixen unes infraestructures caríssimes i no se’n poden fer tantes ni mantenir-ne tantes. Crec que la facultat de medicina de Girona ja va ser un disbarat que ha costat molts diners als sistema. La Generalitat ha de tenir sentit d’estat, vull dir, que ha de mirar tot el territori, i no dir que sí a tot el que demanin els ajuntaments i les elits locals…

  2. a 26 nov. 2013 a les 8:40 Enric I. Canela

    Dalila,
    Caldrà veure que proposen i per quan. Dubto que les altres facultats s’hi posin bé.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació