Enric I. Canela

Llegim que l’auditori del Parc Científic de Barcelona de la UB serà la seu de la primera edició del Networking & Innovation Day, una iniciativa destinada a crear un espai de referència en transferència de coneixement que promogui la col·laboració público-privada, els acords de partenariat i la innovació oberta.

El Networking & Innovation Day va néixer amb el propòsit de servir de catalitzador de sinergies entre el món empresarial i l’àmbit acadèmic i de recerca, per tal de promoure projectes col·laboratius que satisfacin les necessitats científiques i tecnològiques d’un ampli ventall de sectors, com ara la salut i la biotecnologia; els materials i la nanotecnologia; l’electrònica, l’òptica i les TIC; la química i la cosmètica; l’energia i el medi ambient, i l’agroalimentació, entre d’altres.

L’acte inaugural del NID estarà presidit pel rector, Dídac Ramírez; Antoni Castellà, secretari d’Universitats i Recerca del Departament d’Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya; Gerard Ardanuy, regidor d’Educació, entre d’altres agents implicats en la recerca i la innovació.

En el decurs de la jornada tindran lloc dues taules rodones, una sobre la UB com a motor d’innovació i una altra sobre la innovació oberta com a aposta de futur per explorar noves formes de col·laboració universitat-empresa.

La jornada ha estat impulsada per la UB, la Fundació Bosch i Gimpera, els Centres Científics i Tecnològics de la UB i el PCB i s’adreça a tota la comunitat empresarial i científica nacional i internacional i, molt especialment, als agents del sistema de recerca i innovació de la UB i al sector emprenedor que es genera al Grup UB.

Bé, doncs com que la capacitat de fer el ximple que tenim l’espècie humana és il·limitada, avui rebo un correu electrònic de la CGT que diu:

28 de novembre, JUDICI POPULAR A LA UNIVERSITAT EMPRESA. L’educació no és un negoci!

El 28 de novembre se celebra, al Parc Científic de Barcelona, la jornada que eufemísticament s’ha anomenat Networking & Innovation Day. L’objectiu de la jornada és la “transferència de coneixement entre el món de la recerca i el món empresarial”, que vol “explorar noves formes de col·laboració universitat – empresa”

Des de diferents col·lectius de la comunitat universitària (estudiants, professorat i PAS) volem denunciar que la transferència de coneixement significa en realitat la privatització del mateix, que la universitat pública està patint un veritable desmantellament en favor de les universitats privades, i que els empresaris, banquers i lobbies econòmics estan guanyant poder dins dels Consells Socials de les universitats la qual cosa porta a una concepció absolutament economicista de l’educació. Tot això en un moment en què les universitats catalanes es troben en una situació d’autèntica emergència, amb taxes abusives, acomiadaments de professors/es i augment de la precarietat laboral.

Des que Bolonya ens va dir que la universitat pública s’havia de gestionar segons criteris de competitivitat i rendibilitat, els successius equips rectorals de la UB han fet tot el possible per seguir aquestes consignes. Però hem de recordar un fet molt senzill: la universitat no és una empresa, sinó un servei públic, i com a tal s’ha de gestionar. La universitat no es pot gestionar ni PER ni PER ALS interessos privats. El dret a l’educació és un dret universal que es va haver de conquerir amb intenses lluites socials, no podem permetre un retrocés de desenes d’anys en la conquesta d’aquest dret.

Per això, el dijous 28 de novembre, volem sotmetre a judici popular el model de la universitat-empresa, amb un seguit d’acusats ben concrets que considerem responsables de la mercantilització de la Universitat de Barcelona. Us animem a participar i a venir a jutjar les actuacions dels dirigents de la nostra universitat. No quedaran impunes!

PERQUÈ L’EDUCACIÓ NO ÉS UN NEGOCI, LLUITEM PER LA UNIVERSITAT PÚBLICA!

Jutgeu vosaltres mateixos, l’opinió és lliure.

Ah! No voldria acabar sense recordar que la majoria gent no treballa a les empreses, viu del manà que cada matí li baixen els querubins comandats per un arcàngel (fan torns), per tant caldria suprimir-les.

Una resposta a “El Networking & Innovation Day provocarà el canvi climàtic”

  1. […] El Networking & Innovation Day provocarà el canvi climàtic, em referia a la jornada que s’havia de fer avui, acompanyada d’una anunciada […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació