Enric I. Canela

Ahir el Govern va aprovar el nomenament d’Enric Fossas com a rector de la UPC. Enric Fossas prendrà possessió el proper dilluns.

Les coses a la UPC no van bé i el nou rector es trobarà amb una festa. Avui l’encara gerent, Carme López, ha enviat un escrit de comiat, cessa el mateix dilluns, en el que diu: “La nòmina de novembre està assegurada. Quant a la de desembre, tal com ha succeït en els dos últims anys, tenim dificultats i per això hem demanat a la Generalitat que aporti la quantitat suficient perquè es pugui fer front al seu pagament. La UPC demana a la Secretaria d’Universitats que resti aquest avançament del deute que manté la Generalitat amb el campus, que xifren en 29 milions.

Carme López diu que s’ha acumulat un dèficit que fa la situació insostenible. Quan Giró va prendre possessió com a rector de la UPC, el 2006, el campus ja arrossegava un desequilibri de 69 milions, que va ascendir als 82 milions quatre anys més tard, just abans que s’iniciessin les retallades del govern català. Ara en té un de 111 milions d’euros.

La gerent diu que l’estructura actual econòmica fa molt difícil la viabilitat de la UPC. Això implica que el nou equip prendre mesures de govern amb urgència, com ara augmentar els ingressos de fonts privades, tancar els serveis deficitaris-entre ells, titulacions i facultats-i racionalitzar la plantilla de professorat.

Veurem que fa el nou equip i la futura gerent, una professional que té gran experiència en gestió.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació