Enric I. Canela

S’ha presentat l’informe La Universidad Española en Cifras 2012.

Adelaida de la Calle, presidenta de la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE) ha advertit que tot el que ofereix la Universitat a la societat està compromès per unes dures polítiques d’austeritat, que tindran efectes greus a mitjà i llarg termini.

Segons els rectors , les dades de l’informe constaten que la Universitat ha treballat, treballa i treballarà, però també que la crua realitat de la crisi es va fer palpable en ella a partir del 2010. No obstant això, les conseqüències més negatives, segons subratllen, són posteriors al període analitzat, i a elles es fa referència a les conclusions de l’informe, que ha sintetitzat De la Calle amb una frase: en aquest moment la Universitat se sent en una dura cruïlla. Ara afronta – ha continuat- una conjuntura particularment delicada que posa a proves els seus fonaments i requereix amplitud de mires per a la seva superació. Entre els motius d’aquesta situació hi ha la reducció dels pressupostos destinats a l’educació superior per part de les administracions centrals i autonòmiques, que, en opinió de De la Calle, suposen un “escull” per a les tasques docents i investigadors que es desenvolupen en la Universitat. Per a la presidenta dels rectors , la Universitat lluny de ser ineficient, com en algunes ocasions s’ha pretès indicar, el que necessita és millor i major finançament per poder desenvolupar la missió que la societat l’ha assignat.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació