Enric I. Canela

Llegia que el programa de beques Erasmus per a aquest curs tindrà una dotació de 34 milions d’euros després que l’Estat hi hagi aportat 19 milions més. El nou pressupost respon a la rectificació del Ministeri d’Educació, que havia anunciat que l’ajut complementari només es donaria a alguns estudiants.

La secretaria d’Estat d’Educació, Formació Professional i Universitats, Montserrat Gomendio, ha dit a la Comissió de Pressupostos Generals del Senat que ha pal·liar la situació dels estudiants que havent-se ja desplaçat a altres universitats europees, deixarien de rebre els diners esperat pel canvi en els requisits d’accés a les beques Erasmus aprovat pel Ministeri d’Educació una vegada començat el curs.

El canvi s’introduirà mitjançant una esmena del Grup Popular a la Cambra Alta al projecte de Llei Orgànica de Pressupostos Generals de l’Estat 2014, pel que fa a les partides del Ministeri d’Educació, que es troba a la recta final del seu tràmit parlamentari.

Aquesta partida és extraordinària i no es mantindrà en el curs 2014/2015, quan el pressupost per a beques de mobilitat Erasmus ascendirà a 18 milions d’euros, tres més que en l’exercici actual. En aquest curs, només podran accedir a aquest programa europeu els estudiants que compleixin els requisits que s’exigeixen a Espanya per accedir a les beques generals.

Ja es veu que el ministre Wert no vol esmenar el que havia fet. Així, un cop passada l’alarma social que va crear i que va implicar una estirada d’orelles del seus, tornarà a posar un pressupost de misèria per al programa Erasmus+.

2 respostes a “Wert absolutament decidit a carregar-se el programa Erasmus”

  1. a 29 nov. 2013 a les 12:45 Xavier Villalba

    Enric,
    És caparrut, aquest home! Suposo que no vol que els nostres alumnes viatgin i es contaminin amb idees revolucionàries i impies. Tot plegat molt espanyol.

  2. a 29 nov. 2013 a les 8:47 Enric I. Canela

    Xavier,
    L’esperança és que ni el Rajoy el pugui mantenir. Difícil trobar un així.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació