Enric I. Canela

Avui tocava recanvi a la presidència de la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE). Llegia que el rector de la Universitat de Saragossa , Manuel López , és des d’aquest divendres el nou president, càrrec que ocuparà previsiblement fins al 2015. L’Assemblea General de la CRUE celebrada a Màlaga l’ha triat amb 53 vots d’un total de 57 . La candidatura de López era l’única que concorria al procés electoral.

El nou Comitè Permanent, estarà format per dos vicepresidents (Francesc Xavier Grau, rector de la URV, i Marcos Sacristán, rector de la Universitat de Valladolid), així com pels vocals Esteban Morcillo, de la Universitat de València, Antonio Ramírez d’Arellano, de la Universitat de Sevilla, José María Sanz, de la Universitat Autònoma de Madrid, i Iosu Zabala, de la Mondragón Unibertsitatea.

López, que formava part de l’anterior Comitè permanent de la CRUE, va assegurar que la seva és una candidatura de consens que compta amb un ampli aval. Entre els seus principals objectius figuren millorar la imatge de les universitats espanyoles, augmentar el nivell d’interacció amb els mitjans de comunicació i optimitzar el diàleg amb l’Administració pública.

La presidenta sortint, Adelaida de la Calle, va agrair a tots els rectors seu suport i la feina feta durant el seu mandat.

Manuel J. López (Melilla, 1946) és catedràtic de Bioquímica i Biologia Molecular amb destinació a la Facultat de Veterinària de la Universitat de Saragossa en el Departament de Bioquímica, Biologia Molecular i Cel·lular. És Llicenciat i Doctor en Farmàcia per la Universitat Complutense de Madrid.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació