Enric I. Canela

Repsol ha donat 6 milions d’euros per finalitzar la construcció de la nova seu corporativa del Barcelona Supercomputing Center – Centre Nacional de Supercomputació (BSC – CNS), que es denominarà BSC – Repsol Building . Aquesta nova seu, ubicada a les instal·lacions de la UPC, es va començar a construir al maig de 2011 i gràcies a l’aportació econòmica de Repsol i es preveu que estigui finalitzada l’any 2016.

El director del BSC – CNS , Mateo Valero i el vicepresident de la Fundació Repsol, César Gallo, van signar divendres 29 de novembre un conveni en presència del president de la petroliera, Antoni Brufau, del ministre d’Economia, Luis de Guindos, i del conseller de Economia, Andreu Mas- Colell.

El BSC – Repsol Building serà la primera seu corporativa del BSC – CNS des que el centre es va posar en marxa l’any 2004 en el recinte de la UPC. Actualment aquest projecte dóna feina a més de 300 investigadors i especialistes en R+D, que treballen en diferents edificis situats al Campus Nord de la UPC. El superordinador MareNostrum, considerat com el supercomputador més potent de l’Estat, es troba allotjat a la capella de Torre Girona , també dins del campus universitari de la UPC.

El BSC – CNS és un consorci públic format pel Ministeri d’Economia (51%), la Generalitat (37%) i la UPC (12%). Repsol col·labora des de fa anys amb el BSC – CNS en projectes d’alt contingut en R+D en l’àmbit de la geofísica d’exploració d’hidrocarburs, entre ells el Calidoscopi, que permet obtenir imatges del subsòl marí amb més rapidesa i precisió.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació