Doctorands sexagenaris


Enric I. Canela

Ho escriu el diari El País: Las canas revolucionan la economía espanyola. L’esperança de vida s’anirà allargant i en 2022 serà de 87 anys per les dones i 81,8 per als homes. Són 2,5 i 1,9 anys més que els que vivim ara. I per llavors, en aquesta terra habitada de pobles diferents i històries diferents, residiran 9,7 milions de persones majors de 64 anys, prop de 1,5 milions més que en l’actualitat. D’aquestes, 23.428, centenàries, el doble de les que sumem avui.

L’article és molt llarg, ja el llegireu. La conclusió de tot plegat és que la població de gent jubilada cada vegada serà més gran. Persones amb bona salut i amb ganes de fer coes. L’economia canviarà. Vist des del món d ela universitat, gent gran que vol fer una carrera, la que no va poder fer o persones que van fer ciències que noten que els manquen les humanitats. No espero persones grans que vulguin fer ser químics o matemàtics. Espero persones grans que vulguin fer una postgrau i, més encara, alguns que s’animin a fer la tesi doctoral. Espero doctorands a la UB de la meva edat o més grans. No és cap broma.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació