24 nous ICREA Acadèmia


Enric I. Canela

Llegia que el conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, acompanyat del secretari d’Universitats i Recerca, Antoni Castellà, i del director de la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA), Jaume Bertranpetit; ha presidit aquesta tarda el lliurament de les distincions ICREA Acadèmia a 24 investigadors del sistema de recerca català. Aquests guardons, que enguany arriben a la V edició, reconeixen la tasca de recerca del professorat que desenvolupa la seva feina en alguna universitat pública catalana i, alhora, contribueix a retenir el talent investigador dins el sistema universitari de Catalunya.

Amb el reconeixement com a investigadors ICREA Acadèmia, els 24 professors guardonats rebran 50.000 euros cadascun i hauran de garantir la dedicació prioritària a activitats de recerca en una universitat pública de Catalunya durant cinc anys. Aquests guardons estan destinat exclusivament al professorat universitari que fa recerca a la universitat i, en especial, al que es troba en fase plenament activa i d’expansió de la seva activitat investigadora.

Amb les 24 noves distincions ja són 120 els investigadors amb la qualificació Icrea Acadèmia a les universitats catalanes en el marc d’aquest programa finançat pel govern amb 6 milions d’euros anuals.

La UB ha estat la que ha aconseguit més investigadors reconeguts com a ICREA Acadèmia, amb 39 distincions. La segueixen la UAB (31), la UPF (22) i la UPC (11). La URV ha obtingut 10 reconeixements, 4 la UdL i 3 la UdG.

Per àrees de coneixement, la majoria d’investigadors reconeguts desenvolupen la seva tasca en l’àmbit de les ciències experimentals i matemàtiques (31), seguida de les enginyeries i tecnologia (23), les ciències de la vida i la medicina (23), les humanitats (22) i les ciències socials i del coneixement (21).

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació