Aprovats el nou programa SGR


Enric I. Canela

Llegia que el Govern destinarà, els propers tres anys, 24 milions d’euros als grups de recerca capdavanters del país per garantir el finançament d’aquests grups, considerats els de més qualitat del sistema de recerca. Aquesta quantitat pluriennal que ha aprovat avui el Govern, es distribuirà entre dues convocatòries: la de Suport a les activitats de Grups de Recerca de Catalunya (SGR) i la de doctorats industrials. Les dues convocatòries són gestionades per l’Agència d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR).

La convocatòria de Suport a les activitats dels Grups de Recerca (SGR), dotada amb un finançament de 21,6 milions d’euros per l trienni 2014-2016, té un impacte molt important en el sistema científic català ja que reconeix els grups de recerca consolidats que treballen en tots els àmbits científics i promou la consolidació de grups emergents.

L’objectiu dels ajuts Suport a les activitats dels Grups de Recerca és potenciar la recerca i la innovació de qualitat dirigida a la internacionalització i la transferència de coneixement. La convocatòria avalua uns 1.400 grups i més de 22.000 investigadors. El finançament triennal garanteix, per tant, l’estabilitat i continuïtat d’aquestes investigacions.

Els ajuts al Programa de doctorats industrials, de la seva banda, estan dotats amb un pressupost de 2,4 milions d’euros, que garantiran els propers dos anys el finançament dels 113 projectes que s’han presentat a la primera convocatòria. La resta del finançament l’aportaran directament les empreses participants en el Programa mitjançant la contractació per 3 anys d’un investigador/a predoctoral.

Aquests investigadors portaran a terme la seva recerca a l’empresa i a les universitats o centres de recerca.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació