Enric I. Canela

Podem llegir que (i 2)la productivitat científica de l’àmbit sanitari ha crescut el 33% en els últims quatre anys en els Centres de Recerca de Catalunya (Cerca), gràcies a l’aposta de la Generalitat per la recerca.

Diu que els centres Cerca Salut de Catalunya, que sumen una vintena d’instituts de recerca sanitària, han passat de 4.910 publicacions en 2009 a 6547 el 2012, segons ha assenyalat el director de Planificació i Recerca en Salut, Carles Constante, acompanyat pel conseller de Salut de la Generalitat , Boi Ruiz.

Això i molt més s’ha dit a la Comissió de Salut del Parlament autonòmic, en què ha comparegut Carles Constante per donar compte de l’informe de Recerca i Innovació en Salut, Constant ha informat que les publicacions catalanes indexades són el 2 per cent del total mundial de l’àmbit sanitari , gairebé el 8 per cent d’Europa i el 30% de tot l’Estat.

Això i més va dir Constante, jo no ho vaig escoltar i per tant faré una pregunta: aquestes publicacions estan fetes per personal pagat pels centres Cerca? Seria interessant, quan es donen totes aquestes xifres i es diu: que bons que som! Que es poses al costat dels èxits, el percentatge de salaris de les persones que han contribuït a les publicacions que ha pagat cada institució. Estic segur que les universitats han contribuït i molt. No sé si van sortir molt a l’informe. Com deia, jo no hi era i potser no hi faig justícia, però com que passa sovint…

Felicitem-nos per la gran feina que es fa a Salut, certament, alegrem-nos de la gran tasca feta per la Institució Cerca, certament, però recordem que la universitat és el pal de paller de molta d’aquesta recerca i, en aquest cas, els hospitals, que no són Cerca, tenen molt a dir i paguen molts salaris de metges investigadors.

Entre tots fem la feina i això és bo, però siguem modestos i compartim les coses.

2 respostes a “Quant i com contribueix la universitat als resultats de la recerca sanitària?”

  1. a 15 des. 2013 a les 4:20 Rudolf

    Canela, retirate que nadie te lee

  2. a 16 des. 2013 a les 11:27 Enric I. Canela

    Rudolf,
    De moment tu.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació