Enric I. Canela

Avui em tocava. No era el títol (Les diferències entre Escòcia i Catalunya en educació) que jo hagués triat, però no els poso perquè no vull, no em queixo. No és el títol perquè “educació” és molt ampli, millor “educació superior” o “universitat”. Ho escric no com a queixa, sinó com a aclariment.

No és una comparació molt aprofundida, però si volia deixar clara alguna cosa, que la matrícula hauria de ser gratuïta a Catalunya per als catalans. Els escocesos miren el món diferent. No és un problema de diners, que ara ho és, és de filosofia. L’excusa podria ser que els escocesos no tenen algú al costat que els xucla la sang, cert, però pensen el que pensen, som diferents.

També volia fer notar tres coses més. Una és que el govern escocès fa campanya per la independència. La segona és que han fet un llibre blanc sobre els avantatges de la independència. L’altra és que en aquesta campanya, independentistes i unionistes, fan servir com element de pes la universitat i la recerca.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació