Enric I. Canela

Avui el Claustre de la UB, reunit en sessió ordinària, ha donat suport a la declaració del Rectorat de suport al procés de consulta legal sobre l’estatus jurídic de la nació catalana.

Durant el Claustre, el rector ha presentat l’informe anual, aprovat amb 5 vots en contra dels 132 vots emesos (81 vots a favor, 46 abstencions i 5 en contra). En el decurs del Claustre, s’ha presentat també l’informe de la Sindicatura de Greuges 2012-2013, la programació universitària 2014-2016 i l’informe de seguiment del Pla de sostenibilitat de la UB.

Especialment destacat que demani debat polític per definir el model de societat i especialment sobre l’educació superior. Fa uns dies jo escrivia: És realment envejable veure com el govern del país, l’escocès, adopta una posició inequívoca en favor de la independència, sense eufemismes sobre el dret a decidir, i intenta explicar els beneficis que ells creuen que els reportarà ser independents. Alhora, el govern de l’estat, de forma civilitzada i acceptant la democràcia, defensa documentalment els beneficis de la integritat. Demostra també la maduresa d’aquells pobles que entre els arguments hi figurin la universitat i la recerca.

Ara demanem també això. Diu la declaració:

La Universitat de Barcelona, amb més de 560 anys d’història, sempre ha participat en els esdeveniments i les decisions que han marcat l’evolució de Catalunya i el seu entorn social. El consens entre les formacions polítiques favorables a fer una consulta sobre el futur de Catalunya el 9 de novembre de 2014 constitueix un fet cabdal. S’obre ara i fins a aquesta data un període de debat públic que mobilitzarà les diferents sensibilitats de la societat catalana.

Per això, el Rectorat de la UB, amb el suport per assentiment del Claustre reunit en sessió ordinària el 17 de desembre de 2013 i sense cap manifestació en contra, emet la declaració següent:

  1. La Universitat de Barcelona manifesta el seu respecte absolut a totes les posicions que, des del compromís democràtic i el reconeixement a les institucions pròpies de Catalunya, s’expressin al llarg del procés.
  2. Des de la Universitat de Barcelona considerem que aquest procés nacional ha de servir també per enriquir el debat polític sobre el país, sobre la qualitat dels seus serveis essencials, el model de societat del benestar i el marc de diàleg entre els agents socials.
  3. D’una manera molt especial, voldríem reclamar l’atenció que requereix un dels camps més sensibles per a un país, com és el de l’educació superior, amb una visió a curt i llarg termini.
  4. La Universitat de Barcelona demana que en el procés s’imposi la dinàmica de l’argument i del convenciment i, en aquest sentit, s’ofereix a promoure un diàleg ambiciós.
  5. La Universitat de Barcelona manifesta el seu suport al procés endegat per acordar una consulta sobre l’estatus jurídic de la nació catalana i fa palesa la seva voluntat de col·laborar amb les institucions de Catalunya.

Una resposta a “Suport de la UB a la consulta sobre l’estatus jurídic de la nació catalana”

  1. […] La UB també va donar suport a la consulta al desembre (veure Suport de la UB a la consulta sobre l’estatus jurídic de la nació catalana). […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació