Assassinant el futur


Enric I. Canela

Nazario Martín León publicava el dia de Nadal al diari El País l’article ¿Para qué necesitamos la ciencia?. L’autor de l’article és catedràtic de Química Orgànica de la Universidad Complutense de Madrid i Premi Jaume I de Recerca Bàsica 2012.

Com a home intel·ligent i que s’estima la feina que fa, alhora que la considera fonamental per al futur de la societat en la que viu està emprenyat amb el govern espanyol i ho posa de manifest en aquest article. Diu, explícitament, que la factura que pagarà espanya per l’aturada en recerca serà gran. De fet el govern espanyol ja ha expulsat una enorme quantitat de capital humà. Si us plau, que no em surti l’imbècil de torn a dir-me que es bo que marxin els joves científics. Efectivament, és bo que en marxin a l’hora que altres tornen. No és un gran negoci formar científics, cars, pera altres estats. Que preguntin a EUA quants científics ben formats en altres països acullen.

A vegades per dir ruc a algú no cal fer-ho directament, emprant la paraula “ruc”. Se li pot dir d’una forma molt més clara i explícita en un article. És el que fa Nazario Martín.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació