Enric I. Canela

M’ha semblat curiós llegir un article del dia 17 de desembre que titulen La universitat demana que es reprimeixi els que copien. Diu que la URV i la UAB estan revisant el seu reglament intern per poder expulsar per plagi. Resulta que el decret que regula la disciplina acadèmica en l’educació superior data del 1954 i no té en compte, natural, les TIC. Diu que la UPF ja en té un. Efectivament és normal fer aquest reglament i no em sembla que a casa nostra ho estiguem fent.

Diu Sílvia Carrasco, vicerectora d’Estudiants de la UAB, que la UAB ja ha demanat al Consell Interuniversitari de Catalunya que impulsi un document per a totes les universitats catalanes que permeti superar el decret de fa gairebé 60 anys, en el qual, evidentment, no estan regulades les noves tecnologies.

Faré dues reflexions. Una és que em sembla que ens passem la visa demanant als altres que facin la nostra feina. Ens cal un reglament, doncs el fem i prou. Jo sóc dels que està fart d’aquesta incapacitat que tenim de fer nosaltres les coses. Si cal un reglament modern i ben fet. En els darrers anys les universitats quan parlen de drets i deures dels estudiants fan llargues llistes dels drets i pocs dels deures. A sobre els deures no cal acomplir-los.

L’altra reflexió és que a mi no m’importa gaire que els estudiants copiïn, si s’espavilen i surten endavant, magnífic. Si els enganxes copiant fora, no cal obsessionar-se. De fet jo els deixo que facin tota la feina casa.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació