Enric I. Canela

He vist que ha sortit la resolució de l’Agaur resolent la convocatòria d’ajuts per a la realització de MOOCs. S’havien presentat 138 peticions (veure Èxit de la convocatòria per elaborar Massive Open Online Courses), se n’han concedit 14.

Ja sabeu, ho he expressat diverses vegades, que no tinc fe en les coses fetes sense recursos. Deixo de banda la filosofia del projecte.

Mirant-me els atorgats i els refusats, encara tinc més dubtes. Em semblen ajuts molt adequats per afavorir la innovació docent i aquells grups que s’hi dediquen, però poc gruix en farem.

M’ha sorprès, relativament, el menor interès de la UB i el resultats més pobres en les concessions. Sense saber-ne gaire, pels títols, només m’han agradat dos. El de la UB i un de la UdG, el de comunicació científica.

Dit tot això, el que està clar és que no serveixen per fer la docència habitual.

3 respostes a “Ja tenim la resolució dels ajuts per elaborar Massive Open Online Courses”

 1. a 31 des. 2013 a les 7:27 Josep

  No sé quin serà l’esdevenir dels MOOCs, però n’estic convençut que les noves tecnologies facilitaran un entorn molt més particular i adaptat a les característiques de cada estudiant. Així, els estudiants guanyaran poder en aquest nou entorn i la qualitat serà clau. Algunes grans empreses de software exploren aquest camí d’interacció personalitzada. Aquesta sembla la revolució que se’ns acosta.

  Bon Any i bona Llibertat!

 2. a 31 des. 2013 a les 10:12 Enric I. Canela

  Josep,
  Segur que si. El que dubto és que les universitats hi siguin i si hi són, la feina i els recursos no les posaran elles. Quan veig la resolució de la Generalitat i l’oferta de Coursera em vénen ganes de riure.

 3. […] Ja tenim la resolució dels ajuts per elaborar Massive Open Online Courses […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació