Enric I. Canela

El diari El País explica que el director del Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona, Juan Carlos Izpisúa, ha dimitit, per falta de suport financer i polític per part dels governs català i espanyol. No obstant això, fonts properes al centre expliquen que la gestió d’Izpisúa era “anòmala” i que feia temps que es buscava un relleu. El seus anys de gestió es caracteritzen per un “fort personalisme”, i sota el seu mandat van anar marxant científics ‘postdoc’ que treballaven al centre. Ara es farà càrrec de la direcció del centre Ángel Raya, especialista en cèl·lules mare.

Concretament el director general de Planificació i Recerca en Salut del Departament de Salut, Carles Constante, que ha negat discrepàncies entre les diferents administracions que formen el patronat del CMRB, ha reconegut que li van traslladar a Izpisúa la necessitat de portar les investigacions “a l’ús clínic”, de constituir equips d’investigació i d’incrementar la relació entre els clínics i els investigadors. I no ha negat que en la decisió de prescindir d’Izpisúa també hi ha pesat que el científic passa més temps a Califòrnia, on treballa al Salk Institute, que a Barcelona. També ha assegurat que tant la Generalitat com el Govern continuaran aportant aquest any 1,7 milions d’euros cadascú per finançar el centre, i per aquest motiu ha descartat que el relleu d’Izpisúa sigui per qüestions pressupostàries.

Diu Daniel Mediavilla a Las otras razones de la marcha de uno de los científicos más prestigiosos de España, que normalment sap de què parla, que malgrat que Izpisúa assegura que ha dimitit, en un comunicat enviat pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, s’afirma que el patronat del centre expressa la necessitat inexcusable de canviar aspectes rellevants de la gestió i organització del centre. Des del mateix departament recalquen que la decisió la va prendre el patronat i que en el seu moment ho va fer de comú acord amb l’investigador.

Cal llegir amb atenció el que suggereix Mediavilla i el que diu el Govern. La realitat sembla ser clara. Izpisúa no ha dimitit, en tot cas li han dit que fes una carta. No ha aportat gaire. Ja ens ho diran, però no sembla que fitxatges d’aquest tipus siguin el que ens convé.

Una resposta a “Bastant normal que marxi Juan Carlos Izpisúa Belmonte”

  1. […] Belmonte ha deixat de dirigir el Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona (CMRB). Jo ahir a Bastant normal que marxi Juan Carlos Izpisúa Belmonte no vaig voler dir res més. Ho ha dit la premsa, ja no callo. Izpisúa no podia continuar i ja era […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació