Enric I. Canela

Avui he pogut saber que Professors i intel·lectuals catalans reivindiquen les humanitats contra l’empobriment cultural de la societat.

Resulta que prop de 400 intel·lectuals i professors catalans han presentat un manifest on reivindiquen la formació humanística per combatre l’empobriment cultural de la societat. Reclamen que les branques humanístiques, com ara la història, les arts o la filosofia, estiguin més presents tant als mitjans de comunicació com a totes les etapes de l’ensenyament.

Suposo que el document ha tingut poc recorregut perquè només l’han signat 400. Ignoro si la gent de “ciències” l’ha signat, si li han ofert, no ho sé. Tampoc sé si el document ha arribat a la universitat.

En tot cas, permeteu-me que digui que Llatí, Filosofia i Matemàtiques són matèries necessàries. Fa pena veure que no tothom estudia aquestes tres matèries, més aviat ningú. Potser per això cada vegada la societat és més pobre.

Només els ximples poden estar d’acord en eliminar aquestes matèries de l’ensenyament.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació