Enric I. Canela

Llegeixo que l’Associació de Doctorands i Becaris de Recerca de Catalunya (D-Recerca) i la Federació de Joves Investigadors (FJI – Precaris) han criticat els retards en les convocatòries d’ajudes estatals i han considerat insuficients les ajudes convocades el passat 31 de desembre.

La portaveu de D-Recerca, Elena Capel, ha titllat de presa de pèl les ajudes convocades per doctors , tècnics i personal de suport pel Ministeri d’Economia i Innovació, ja que, segons ella, condemnen a la precarietat als joves investigadors.

L’Elena Capel ha estat molt considerada. El que ha fet el govern espanyol és insultar a tot el col·lectiu de científics, cosa que ja ve fent des de gener de 2012.

El passat dia 31 de desembre, el BOE va publicar la convocatòria d’ajuts del Programa Estatal de Promoció del Talent i la seva Ocupabilitat corresponents a l’any 2013, entre elles les ajudes de contractes Ramon i Cajal, la de formació postdoctoral i les Torres Quevedo, amb més de 14 mesos de retard respecte a les del 2012.

Els doctorands i becaris han denunciat avui en un comunicat que la incapacitat de planificació dels gestors de la R+D+I estatal, agreujada en gran manera per les restriccions burocràtiques imposades pel Ministeri d’Hisenda, són un greu llast per a la ciència espanyola, especialment per als joves investigadors, que depenen en gran mesura d’aquestes convocatòries externes per al seu manteniment personal i professional.

Segons Capel, les ajudes convocades el dia 31 són manifestament insuficients ja que el programa Ramón i Cajal, que tantes vegades s’ha venut com el programa estrella per a la captació d’investigadors excel·lents, oferta amb prou feines 175 miserables places per a totes les àrees científiques, consolidant la retallada de la convocatòria del 2012.

Podeu llegir la resta de la notícia, però la conclusió és clara, el govern espanyol ha condemnat l recerca a la inanició i ara fa d’enterramorts.

Joves investigadors, fugiu. Quan Catalunya sigui independent us recuperarem.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació