Enric I. Canela

Llegia que el rector de la Universitat d’Alacant i president de la Xarxa Vives, Manuel Palomar, ha fet aquest dijous balanç de la presidència de la institució que agrupa 21 universitats de tots els territoris de parla catalana i que a partir de demà passarà a mans de la Universitat de Perpinyà.

Palomar ha mostrat preocupació per la situació actual del valencià, que ha definit com un constant drenatge de la llengua pròpia, davant fets com el tancament de RTVV, la supressió d’aules de línia en valencià o el tancament dels repetidors de TV3 i ara de Catalunya Ràdio. El rector s’ha mostrat contundent davant una situació preocupant, tot assegurant que reivindiquen els drets dels valencians a la comunicació, la informació i la formació en la nostra llengua.

Palomar ha presentat el programa d’activitats previst per a commemorar el 20é aniversari de la institució, fundada el 28 d’octubre de 1994 a Morella (Ports). L’obertura de l’aniversari tindrà lloc demà divendres, 24 de gener, a les 12 h en el Museu de la Universitat d’Alacant (MUA). A continuació, s’inaugurarà l’exposició “Imatges Vives,” una mostra del patrimoni artístic, científic i documental de les 21 universitats membres. La jornada finalitzarà amb una actuació de Xavi Castillo, de Pot de Plom Teatre.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació