Enric I. Canela

Llegia que la Generalitat posa en marxa el programa de mobilitat per a investigadors TECNIOSPRING, dotat amb 7,8 milions d’euros. El programa TECNIOSPRING atorgarà 56 ajuts a la contractació de personal investigador per a projectes de recerca aplicada i transferència de tecnologia en els propers cinc anys. En la primera convocatòria s’han atorgat un total de 16 ajuts per a investigadors seleccionats que provenen d’Europa (63%) i d’Amèrica (37%).

Els investigadors estrangers desenvoluparan un projecte de 2 anys de durada en un dels centres tecnològics i de recerca de la xarxa TECNIO de la Generalitat o bé investigadors catalans treballaran en un centre de fora de l’Estat espanyol per un any i un altre al centre TECNIO a Catalunya. Els investigadors estrangers cobrarien 56.000 euros, mentre que els que sortissin fora 40.000 ponderats pel nivell de vida (podeu veure a la presentació aquests salaris).

A Catalunya hi ha 45.000 investigadors que representen l’1,76% de la població activa, una taxa superior a la mitjana europea (1,66%).

Cal dir que la transparència o la didàctica de la presentació del projecte és francament millorable. Saber realment la periodificació, les condicions, etc. requereix que et financin un projecte de recerca per desenvolupar la investigació.

Una resposta a “La segona convocatòria del programa TECNIOSPRING”

  1. […] m’han entrevistat de 20 minutos en relació a La segona convocatòria del programa TECNIOSPRING. La conversa ha portat ha altres coses. Les retallades. Escriu el […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació