Enric I. Canela

Assemblea.cat publica l’article Entrevista al Dr. Josep Maria Martorell, Director General de Recerca de la Generalitat de Catalunya. L’entrevista la signen Marta Alegret, Conxita Àvila i Àlex Argemí. Bona entrevista de científics doctor que gestiona ciència. Intel·ligent tot. Seguirà perquè diu Part I.

Com que vull que la llegiu on toca, només us deixo un tast, una pregunta amb la seva resposta. Resposta per a una Catalunya dependent. Gran alarma en un país sense diners.

Un cop arribats a aquesta situació, creu ha estat una bona elecció no fer política de projectes amb els diners catalans?
Segur. De vegades he jugat a plantejar-me que em diuen que pels propers 10 anys tinc 1.000 milions per gastar-me fent política científica. Doncs tornaria a posar-los en institucions i RRHH (ICREAs, Beatrius de Pinós, centres, universitats…). L’experiència ens demostra que quan fas política de projectes acabes creant una segona divisió local.

La nostra aposta és bona i hem de seguir. Creiem que el món privat, tardarà molt o poc, però es tornarà a posar en marxa. I Espanya pot fer molts disbarats, però no rebentarà del tot el seu sistema científic. Si Espanya decidís deixar de fer política científica tindríem un problema, però en tenim algun altre de molt més greu i suposo que abans resoldrem l’altre que aquest.

Ara estem en un moment de transició i ens trobem amb un sistema amb capacitat de gestionar molts més projectes dels que tenim. Aquí hi tenim un gran motiu d’alarma.

2 respostes a “No fer política de projectes amb els diners catalans”

  1. […] dia 26 de gener escrivia No fer política de projectes amb els diners catalans on deia: Assemblea.cat publica l’article Entrevista al Dr. Josep Maria Martorell, Director […]

  2. […] dia 26 de gener escrivia No fer política de projectes amb els diners catalans on deia: Assemblea.cat publica l’article Entrevista al Dr. Josep Maria Martorell, Director […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació