Enric I. Canela

L’altre dia escrivia Ha acabat la I Cimera de Rectors Xilens i Espanyols. El rector de la UB, Dídac Ramírez, va participar-hi. Al seu bloc ens dóna una opinió. L’article és La col·laboració universitària d’Espanya amb Xile.

Dídac Ramírez diu que pel que fa a la mobilitat internacional, la UB presenta una evolució creixent els darrers anys, en què pràcticament s’han duplicat els programes d’intercanvi per a estudiants. Així, el curs 2012-2013, 1.322 estudiants de la UB van desplaçar-se a l’estranger i en vam rebre 1.929. Per la seva banda, Xile és un dels països de Sud-amèrica amb què la UB té més acords de col·laboració —en total amb vint-i-una universitats—, i tot i que la mobilitat estudiantil és reduïda, la UB acull més de 600 xilens, majoritàriament en doctorats (40 %), postgraus i màsters propis (25,5 %), i en màsters oficials (23,5 %).

Diu el rector que ve de Madrid amb una conclusió positiva: Camí per córrer i lligams per reforçar, jo diria també construir de nous i en aquest sentit ho agafo. En tenim, però hem de treballar molt com bé diu al final.

Jo estic gairebé optimista, però em manca una petita cosa, la capacitat econòmica per consolidar aquests lligams. Tenim solució, però hem d’alinear les forces i una cosa més que deixo per a alguna conversa. Rumieu.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació