Enric I. Canela

Ahir el Govern va obrir la 2a fase del Programa Serra Húnter que culminarà al final d’aquest quadrimestre amb la selecció dels primers 75 professors que incorporaran les universitats públiques catalanes seguint criteris d’excel·lència internacional. El Diari Oficial de la Generalitat publicava ahir la convocatòria dels concursos d’accés així com la composició dels Comitès de Selecció dels contractes corresponents a la convocatòria de 2013.

El programa Serra Húnter és una iniciativa pel Govern de la Generalitat i les universitats públiques catalanes per incorporar fins el 2020 més de 500 nous professors seleccionats amb criteris d’excel·lència internacional. En aquesta primera convocatòria s’han rebut 740 sol·licituds presentades per un total de 482 candidats de 38 països diferents.

Els 75 contractes de la primera convocatòria del Programa Serra Húnter corresponen a tots els àmbits de coneixement. Concretament, 19 contractes són de l’àmbit de ciències experimentals, 6 de ciències de la salut, 19 de ciències socials, 15 d’humanitats i 16 d’enginyeria i arquitectura. Per universitats, la UB ofereix 20; la UAB, 18; la UPC, 8; la UPF, 9; la UdL, 3; la UdG, 5; i la URV, un total de 12 contractes.

Tot plegat una pena. Unes poques places després de tanta sequera. A veure si d’una vegada deixem Espanya, amb el gran Prof. Montoro. Que li facin una estàtua de cera i el portin al museu. O millor, que posin l’estàtua de ministre i deixin a Montoro al museu, funcionarien millor.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació