Supercomputació catalana


Enric I. Canela

Llegia a l’article Supercomputación española que la secretària d’Estat de Recerca, Desenvolupament i Innovació, Carmen Vela i el director del BSC – CNS, Mateo Valero, han presentat avui els resultats científics més rellevants del projecte Consolider Ingenio 2010 “Supercomputació i eCiencia” (SyeC) a la seu de la secretaria d’Estat d’R+D+i.

Els potents supercomputadors són eines clau per al desenvolupament de projectes de recerca científica, tal com demostra aquest projecte, que situa Espanya en una posició privilegiada en matèria de supercomputació a nivell internacional. Amb aquesta finalitat, la Secretaria d’Estat d’R+D+I va finançar amb 5 milions d’euros el projecte.

Des de 2007 fins a 2013, aquest projecte , coordinat pel Barcelona Supercomputing Center – Centre Nacional de Supercomputació (BSCCNS), ha comptat amb la participació de 21 grups de recerca espanyols i un total de 350 científics.

SyeC ha permès situar Espanya en una posició privilegiada en l’àmbit de la supercomputació a nivell europeu i, a més, aplicar els resultats obtinguts al sector industrial. Gràcies al finançament rebut, s’han aconseguit diversos objectius: contractar 104 investigadors, publicar en prestigiosos mitjans científics, formar 61 doctors i participar en més de 60 projectes internacionals.

Podeu completar aquesta bona notícia que mostra el potencial de la supercomputació a Catalunya.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació