Fitxar rectors


Enric I. Canela

No havia tingut el temps per fer la referència, però ho havia de fer, s’ho val. Como el Barça cuando busca portero.Efectos de abrir la puerta a rectores extranjeros en las universidades catalanes, de Josep Corbella.

L’article compara l’elecció i contractació del director d’un centre de recerca dels finançats per la Generalitat i l’elecció del rector de les universitats públiques.

Una consideració que fan els directors de l’IFCO i l’IRB, Lluís Tornes i Joan J. Guinovart, és que la contractació de rectors a través de concursos internacionals seria positiu, però que una universitat no és un centra de recerca i que la governança s’hauria d’adaptar a les característiques de cada universitat.

Efectivament, canviar el mètode d’elecció de rector i prou no provocaria cap millora, s’han de canviar altres coses. Catalunya vol canviar-les, però les competències de debò estan a Madrid.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació