Enric I. Canela

Estic realment sorprès. Per millorar la qualitat de la formació de mestres, s’ha acordat avui en una reunió de la Junta del Consell Interuniversitari de Catalunya que el curs vinent, el 2014-2015, ja s ‘exigirà a aquests estudiants que treguin com a mínim una mitjana de cinc entre els exàmens de castellà i català de la selectivitat. Fixeu-vos que es pot suspendre en alguna de les llengües i ser mestre, té nivell això. Diu que entre altres coses vol garantir un bon domini de les competències lingüístiques al moment d’entrar a la carrera. Jo diria que això no garanteix absolutament res. O m’equivoco, que els aspirants a mestres poden entrar amb una notable incompetència lingüística, com ara, cosa que no és específica dels aspirants a mestres.

També hauran de superar obligatòriament una prova d’accés específica. Aquesta Prova d’Aptitud Personal, que és com s’anomena, també s’exigirà als estudiants procedents de cicles formatius i així, per primera vegada, hauran de complir els mateixos requisits de coneixement de llengües que els de Batxillerat.

Els que podem garantir que tenen, teòricament, un bon domini de competències lingüístiques són els que entren a Medicina.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació