Enric I. Canela

Avui el rector de la UB, Dídac Ramírez, ha signat avui, 31 de gener, a la sala de juntes del Rectorat, un conveni de col·laboració amb l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, per impulsar la construcció, gestió i explotació d’una residència universitària pública que formarà part del campus Ciències de la Salut de Bellvitge.

D’acord amb el conveni, l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat es compromet a cedir a la UB uns terrenys limítrofs al campus de Bellvitge durant setanta-cinc anys per construir-hi una residència universitària, que és un dels projectes del Pla estratègic del HUBc, el campus de la salut de la UB. Segons el conveni, el nou equipament haurà de disposar d’un mínim de cent places residencials, i pot incloure els serveis complementaris que es considerin adients, com ara un menjador, una biblioteca o una sala de reunions.

La gènesi del projecte arrenca de la concessió d’un ajut de 100.000 euros, en el marc de la Convocatòria de campus d’excel·lència internacional (CEI) del 2010 del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport, per fer un concurs d’idees per al futur edifici. El concurs, tramitat des del Servei d’Obres de la UB, va tenir lloc l’any 2012 i la proposta guanyadora va ser la de BCA Arquitectura – Batllori & Trepat Arquitectes.

Un gran projecte d’interès social.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació