Enric I. Canela

Llegia que Juan Ignacio Cirac ha renovat aquest dilluns al capdavant de la càtedra sobre informació quàntica que porta el seu nom des del 2007, fruit d’una col·laboració entre la Fundació Catalunya – La Pedrera i l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO).

La càtedra, que s’ubica al mateix ICFO, està dotada amb 600.000 euros per a quatre exercicis i té l’objectiu d’augmentar la capacitat d’atracció de talent internacional i la participació en projectes de primera fila mundial sobre informació quàntica, a més de promoure l’excel·lència i la difusió de la ciència i la tecnologia.

Juan Ignacio Cirac (Manresa, 1965) és un dels líders mundials en física quàntica i ha realitzat contribucions fonamentals a l’avanç de la informació quàntica, el que li ha fet guanyar el Premi de la Societat Europea de Física (2005); el Premi Príncep d’Astúries d’Investigació (2006); el Premi Carl Zeiss i el Premi BBVA Fronteres del Coneixement (2009); el Premi Nacional de Pensament i Cultura Científica, i el Benjamin Franklin Medal en Física (2009), entre d’altres.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació