Enric I. Canela

El dia 26 de gener escrivia No fer política de projectes amb els diners catalans on deia: Assemblea.cat publica l’article Entrevista al Dr. Josep Maria Martorell, Director General de Recerca de la Generalitat de Catalunya. L’entrevista la signen Marta Alegret, Conxita Àvila i Àlex Argemí. Bona entrevista de científics doctor que gestiona ciència. Intel·ligent tot. Seguirà perquè diu Part I.

Bé, ja tenim la Part II i vindrà la III. Publiquen: Segona part de l’entrevista al Dr. Josep Maria Martorell, Director General de Recerca de la Generalitat de Catalunya.

Com que l’entrevista l’heu de llegir al seu lloc d’origen, només us copio un tast, una pregunta resposta:

I què hi guanyaríem en capacitat de govern del sistema?
Per mi el gran guany de ser un Estat, en ciència, no són tant els diners com el ser capaç de definir el teu model. Això per a mi és fonamental. Ara tenim unes universitats que financem però no legislem. En diem autònomes però no tenen autonomia real. Tenim un sistema de centres integrat al sistema públic més flexibles que conviu amb el CSIC que ni finances ni legisles.

Aquesta situació és molt singular. Que tot això pugui anar al mateix ritme és molt difícil. Per tant el gran guany serà legislar i governar el nostre propi sistema.

Totalment d’acord i essencial. Fins la Part III.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació