Enric I. Canela

Avui el diari El Punt Avui publica a la darrera pàgina una entrevista amb Montserrat Vendrell. El diari titula: “La biociència genera el 6% de la riquesa de Catalunya“.

Montserrat Vendrell (Barcelona, 1962) és doctora en biologia molecular per la Universitat de Barcelona. Ha fet estades postdoctorals en diferents instituts avançats i des de l’abril del 2007 és directora general de Biocat, una organització que coordina i promou la biotecnologia, la biomedicina i la tecnologia mèdica innovadora de Catalunya. També va ser la responsable del disseny i la gestió del Parc Científic de Barcelona.

Va dues preguntes i respostes i la resta ho llegiu.

En quines àrees som més forts?
En biomedicina tenim moltes fortaleses en càncer, sistema nerviós, cardiovascular, dermatologia, malalties infeccioses… Tenim grups de recerca bàsica, molt bona recerca clínica i molt bona pràctica assistencial. I també un seguit d’empreses de dimensió diversa que desenvolupen productes.

I en què som excel·lents?
Fotònica, nanotecnologia aplicada a la medicina… Barcelona és una de les ciutats que genera més publicacions científiques. Som molt competitius en genòmica i en càncer.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació