Enric I. Canela

Tothom sap que Juan Roig és el fundador i president de Mercadona. Potser no tothom sap que Juan Roig fa uns mesos va decidit unificar en una societat anomenada Angels l’activitat que, amb el seu patrimoni personal, realitza per ajudar i finançar a emprenedors, que fins ara realitzava a través del fons de capital llavor Angels Capital, de la qual ha pres el 100 per cent, i l’empresa Alqueria Capital, impulsora de la Plataforma Lanzadera, també finançada amb 3 milions d’euros per Juan Roig. La nova societat limitada Angels està dotada d’un capital inicial de 15 milions d’euros.

El fons es va posar en funcionament al 2008 amb la participació (11,76%) de l’Institut Valencià de Finances. Al juliol passat Roig va comprar aquest 11,76%. El fons ha invertit més de 10 milions d’euros i actualment participa en sis projectes empresarials: Shotis, IVPie, Demmero, Vintes, Valres i Vicente Gràcia. Entre tots ells, compten amb una facturació que supera els 28 milions d’euros i una plantilla de 290 persones.

Per altra banda, Lanzadera és una acceleradora que tria un màxim de 15 projectes a l’any i aportarà als emprenedors finançament, formació i assessorament, entre d’altres necessitats que solen tenir les empreses incipients.

Amb tot això, Juan Roig té el propòsit que la ciutat de València es converteixi en un referent en emprenedoria, per mitjà de la seva acceleradora Lanzadora, la seva empresa d’inversions Angels Capital i l’escola de negocis EDEM. La idea de Roig és crear un hub tecnològic, d’innovació, d’inversió i d’emprenedoria. Per donar forma a aquest projecte, Juan Roig vol que aquestes tres empreses s’ubiquin en una mateixa seu, i que aquesta es converteixi en emblema dels objectius que vol el seu promotor.

Voldria instal·lar-ho tot a la dàrsena en què tres dels equips de la Copa Amèrica de Vela 2007 disputada a València tenien les seves seus i que gestiona el consorci Marina Real del Port de València.

Es veu que a Juan Roig li omple el projecte i cada quinze dies es reuneix amb un grup de joves emprenedors a Lanzadera. Per cert, la convocatòria 2014 de Lanzadera està oberta ara.

Potser ens caldrien alguns àngels d’aquests a Catalunya.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació