- Enric I. Canela - http://www.enriccanela.cat -

Els governants amb les neurones desendreçades

Enric I. Canela

Llegia un article (¿Qué pasaría si en la Universidad se dejara de pensar? [2])molt crític amb aquesta norma destructiva que es diu LOMQE, una llei plena de grans equivocacions. Una d’elles és eliminar la Filosofia.

Eliminar la Filosofia, la Matemàtiques i el Llatí (sempre poso les tres matèries juntes) és intentar que els que acaben els estudis estiguin educativament discapacitats. Persones que hauran estudiat però que no hauran aprés a organitzar el cervell. Mala cosa.

L’article pregunta què passaria si es fes igual a la universitat. Bé, se suprimirien graus, postgraus i doctorats en Filosofia seria desastrós, però més greu és que s’elimini de l’educació preuniversitària.

Segurament hi ha polítics que ocupen càrrecs i prenen decisions que no han fet Filosofia (ni les altres matèries que cito) i per això prenen aquestes decisions. Els manca organització mental. No toca més que assumir-ho. A vegades hi plou, agafem el paraigües i ens aguantem. Ara igual, quan un governant és té les neurones desendreçades, no hi podem fer res, o molt poc.