Enric I. Canela

Llegia la notícia relativa a la presentació del primer grau interuniversitari de Ciències Culinàries i Gastronòmiques. El grau es posarà en marxa el mes de setembre d’enguany, és una iniciativa liderada per la UB i la UPC, dos centres públics de referència, mitjançant l’Escola Universitària d’Hoteleria i Turisme, centre adscrit a la UB, el campus de l’Alimentació de la UB a Torribera (Santa Coloma de Gramenet), l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona (UPC) i la Fundació Alícia.

El nou grau s’impartirà a les instal·lacions del CETT-UB, però també es faran activitats específiques al campus de l’Alimentació de la UB, on s’imparteixen estudis adscrits a la Facultat de Farmàcia, a l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona (UPC) i als espais de la Fundació Alícia.

A més, el nou grau incorpora el coneixement del treball sobre el fet culinari desenvolupat per la Bullipèdia, projecte liderat per Ferran Adrià en el marc d’El Bulli Foundation, i dels grups acadèmics interdisciplinaris de la Unitat UB-Bullipèdia, impulsada per la UB el 2012.

El CETT disposa de l’aula UB-Bullipèdia, que facilitarà a l’alumnat, al professorat i a l’equip d’El Bulli un entorn per reflexionar i per facilitar la creativitat per a la recerca de productes, tècniques i elaboracions culinàries que formaran part de la Bullipèdia.

Jo no he seguit el desenvolupament del projecte ni sé orígens i protagonismes, però em ve de gust felicitar a Maria Abellanet, consellera delegada del grup CETT i bona amiga. No sé com haurà contribuït, però segur que la seva feina i la del seu excel·lent equip han tingut molt a veure en el resultat.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació