Enric I. Canela

Avui el diari El Periódico publica una entrevista amb el director general de Recerca del Govern (titula: Josep Maria Martorell: «Tot i les retallades, no ha baixat la productivitat»).

Diu que no ha baixat, raona:

A més a més de la inèrcia, dels treballs ja iniciats abans de la crisi, l’explicació que hi donem és que la reducció de finançament ha sigut intensa en aquelles qüestions relatives a les condicions de treball, com un descens de les retribucions del 20%, sobretot en el professorat universitari, però no ha afectat els aspectes que determinen quantes persones segueixen en el sistema. Tot el que concerneix pressupost d’estudiants de doctorat, investigadors postdoc i sèniors, com el programa ICREA, ha augmentat. La gent se segueix esforçant malgrat que les seves condicions retributives s’han reduït.

No hi estic d’acord. El nombre de contractes per ajudants de doctorat ha disminuït, el diners per a projectes també. Veig complicat, molt complicat mantenir això. Les dades actuals recullen els anys 2008-2012. Els descensos forts són posteriors. La productivitat està altament relacionada amb els Investigadors Predoctorals. Ho notarem tret que no es faci una inversió alta i immediata.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació