Enric I. Canela

Llegia que el Departament d’Empresa i Ocupació va presentar dilluns el nou programa Catalunya Clústers, que busca promoure les dinàmiques de clúster per a la millora de la competitivitat de les empreses.

Els clústers que s’adhereixin al nou programa s’identificaran amb la marca CATALONIA CLUSTERS i podran fer ús de diversos serveis que donarà el govern de la Generalitat: orientació estratègica, formació per als gerents de cada clúster, assessorament en matèria de cooperació internacional i innovació i activitats de treball en xarxa. Per aquest 2014, la Generalitat té previst posar en marxa una línia d’ajuts dotada amb 1 milió d’euros per projectes singulars que elaborin els diferents clústers.

Actualment, el Departament d’Empresa i Ocupació treballa amb prop de 25 clústers, que sumen més de 1.200 empreses amb una facturació agregada de 50.000 milions d’euros. Catalunya representa un ecosistema únic al món pel que fa a l’àmbit dels clústers, ja que també compta amb les organitzacions més rellevants ubicades al territori, com el TCI Network i el European Foundation for Cluster Excellence.

M’he mirat la presentació i a banda de semblar-me que la cosa podria ser interessant, política de clústers, però no he acabat de saber que pensen fer. Intrigant.

Un aspecte a destacar és que el document diu que els clústers representen una de les 4 “C” sobre les quals s’ha d’articular la RIS3 segons la Comissió Europea.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació