- Enric I. Canela - http://www.enriccanela.cat -

La reorganització de la UB

Enric I. Canela

Llegia uns articles, poques línies que es titulen La UB tendrá podría tener menos facultades y departamentos, según el rector [2] i La UB estudia reducir facultades para estar en la «champions» universitaria y afrontar los 61 millones de déficit [3]. Surten d’unes declaracions del rector de la UB, Dídac Ramírez. El titular és lliure, el primer està bé, el segon ja no.

El rector ha dit que al llarg de 2014 es durà a terme un pla de reorganització de la universitat per guanyar eficiència i modernitzar, però que el tema es començarà a abordar a finals de febrer, després que el claustre extraordinari voti el nou estatut de la UB. La remodelació interna estarà a punt abans del 2015 i cal fer-la perquè que la UB compta actualment amb 106 departaments i 19 centres.

El rector ha assegurat que no creu que hi hagi massa universitats, però sí que hi ha una duplicitat de titulacions. Ell no descarta eliminar algunes de les carreres impartides en universitats catalanes perquè diu que es tracta de cooperar. El dèficit de 61 milions de dèficit que té la UB pot reduir-se si és redueixen estructures, però no és aquesta raó la que inspira la reforma. La reducció del dèficit depèn molt més de la reorganització que de la remodelació. Jo no vaig escoltar el rector, però si es llegeixen bé els articles es veu que el segon no és correcte. L’estalvi o, millor, el bon ús dels recursos depèn de l’organització i l’estructura de govern.