Enric I. Canela

La premsa recull que demà hi ha sessió del claustre a la UB (veure La UB vol reduir a la meitat els membres del Claustre i un 27% el Consell de Govern i La Universidad de Barcelona planea adelgazar su estructura a la mitad). De fet hi ha sessions a totes les universitats i, sovint, més d’una a l’any, però aquesta és lleugerament diferent. És una sessió extraordinària que té com a objectiu la modificació de l’Estatut de la UB.

Els canvis s’aborden en un moment en què s’esperen modificacions legals. Alguns pensen que no paga la pena fer res si ens ho canviaran, altres que justament per evitar “mals majors” cal avançar-se i demostrar que ja sabem fer modificacions.

Es proposen petites modificacions que podrien fer la universitat més governable. Hi ha esmenes que volen evitar aquests canvis. El claustre de demà presenta dos problemes. Un és si la majoria admetrà les reformes: és vol aquest canvi? L’altre és si hi haurà, a la votació final, un nombre de vots afirmatius superior a la meitat dels claustrals (majoria absoluta), no seria tant si es vol o no el canvi sinó si hi ha pro gent que hi assisteix.

Demà veurem com va la cosa. La veritat és que no tinc clar que succeirà.

Una resposta a “Claustre de renovació a la UB”

  1. […] comentava que avui hi havia convocat una sessió extraordinària del Claustre de la UB (veure Claustre de renovació a la UB). Es tractava de discutir una proposta de reforma dels Estatuts feta per una comissió de 60 […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació