Enric I. Canela

Llegia amb sorpresa que la Secretaria d’Universitats i Recerca comunicava ahir que l’activitat acadèmica s’estava desenvolupant amb normalitat i que no hi havia una convocatòria de vaga oficial per part del personal docent i investigador ni d’administració i serveis.

Deia que la incidència de les protestes i mobilitzacions promogudes en solitari pel Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) tenia un seguiment molt baix exceptuant accions concretes a la UAB i accions que han impedit l’accés a la UB, UPF i UdG.

La veritat és que em sembla que dir això no és seriós. Només paralitzant la UB hauríem de deixar de dir que l’activitat acadèmica es desenvolupava amb normalitat. Van aturar-se més universitats. No hi va haver normalitat perquè, amb un comportament feixista, alguns individus, fins i tot alguns eren estudiants, van bloquejar els centres. En molts casos amb cadenes amb gent treballant dins. No vull pensar que hagués passat si s’hagués produït un incendi, en algun departament de la Facultat de Química, ni seria el primer cop, amb les portes tancades amb cadenes per fora. Potser caldria prendre mesures d’una vegada per evitar segons quines coses.

Entre aquestes coses està el fet que en alguns llocs, els bloquejadors demanaven els carnets per deixar entrar. Són els “educadors de la societat”. La policia de Franco ens demanava els carnets a la universitat, els pseudo-estudiants ens demanen els carnets a la universitat, pur feixisme. Això ho comentava molt PDI i PAS que no tenen res de reaccionaris ni estan a favor de les reformes Wert o Mas-Colell, per fer servir el llenguatge comú.

Per il·lustrar la “normalitat”, reprodueixo el comunicar de la UB:

Avui, una part dels estudiants de la Universitat de Barcelona s’ha sumat a la concentració que s’havia convocat a la plaça de la Universitat, a les 12 hores, en el marc de la jornada de protesta del sector educatiu d’avui dijous, 27 de febrer.

Malauradament, hem de condemnar els incidents provocats en algunes facultats, on s’han bloquejat els accessos al centre impedint, per tant, el seu funcionament.

Malgrat que aquest Rectorat comprèn i comparteix els motius de la reivindicació, no és admissible la vulneració dels drets d’aquells estudiants que no volien secundar la vaga, als quals se’ls ha impedit l’accés a classe o a la biblioteca.

Aquest Rectorat es manté ferm en la defensa de la universitat pública i en la necessitat de disposar d’un finançament suficient per satisfer les missions socials i científiques que la Universitat té encomanades.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació