Enric I. Canela

Llegia que un terç de les universitats espanyoles ofereixen Massive Open On-line Courses (MOOC) gratuïts. Són 28 de les 80 totals segons l’informe pioner ‘MOOCs a Espanya‘, que analitza l’oferta i l’impacte d’aquesta nova tipologia de formació en la societat.

L’informe està elaborat per la càtedra Telefónica – UPF – Social Innovation in Education.

La major part del públic objectiu dels MOOC són persones amb certs estudis: el 40 % són llicenciats , el 20% cursen Batxillerat , i la resta disposen d’altres titulacions , sent un grup molt reduït els que no tenen cap formació.

Segons l’informe , Espanya ha liderat amb un centenar de cursos els MOOC a Europa , per davant de països com el Regne Unit, que disposa de 65 cursos; Alemanya, de 59; França, de 24; Suïssa, de 22; Rússia, de 21; i Itàlia, de 20; un escenari que la càtedra investigarà en un nou informe.

Per comunitats autònomes, encapçalen l’oferta total de 111 cursos Madrid, amb 42; la Comunitat Valenciana, amb 20; Múrcia, amb 13; Cantàbria, amb 12; Catalunya, amb 9; Navarra, amb 6; Castella i Lleó i Andalusia, amb 4; Illes Canàries, amb 2, i el País Basc i Aragó, amb 1.

La UB no en té cap. Sóc força escèptic en els resultats d’invertir misèries. Cada curs als EUA costa de mitjana 200.000 dòlars.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació