Enric I. Canela

Llegia que Barcelona és la quarta capital del món en recerca biomèdica, només superada per Boston, Xangai i Houston, i Espanya, el quart país, segons es va fer públic a la VII Conferència Anual de les Plataformes Tecnològiques de Recerca Biomèdica, amb el títol «El repte en salut». Aquesta trobada, que se celebra a la ciutat catalana, reuneix més de dos-cents científics i investigadors de l’àmbit de la biomedicina que han donat a conèixer les iniciatives nacionals i internacionals, que cobren més rellevància en el marc del nou programa europeu d’investigació i innovació «Horitzó 2020», que inclou el projecte d’Iniciativa Mèdica en Innovació «IMI 2», amb un pressupost de 3.450 milions.

Aquest programa assenyala com a objectiu global millorar la salut i el benestar dels ciutadans europeus mitjançant tractaments nous i més eficaços que «preservin la futura competitivitat internacional de la indústria europea dels sectors biofarmacèutic i de tecnologies sanitàries». En la conferència es van presentar algunes de les línies en les quals se centraran els esforços de la indústria biofarmacèutica com ara aprofundir en la investigació clínica.

2 respostes a “Barcelona vol pujar al pòdium en recerca biomèdica”

  1. a 20 març 2014 a les 6:36 Mònica Montero

    Només un apunt per corregir que, tot i que tant la Vanguardia com el Diari de Girona van fer aquest titular dient que Barcelona és la quarta capital del món en recerca biomèdica, el que va presentar en Josep Samitier a la seva ponència a la Conferència de les Plataformes Tecnològiques de Recerca Biomèdica són dades respecte a publicacions en nanomedicina (font Pubmed).
    http://www.medicamentos-innovadores.org/sites/default/files/medinnovadores/Espa%C3%B1ol/Eventos/2014/VII_Reunion_Plataformas/2_JOSEP%20SAMITIER.pdf

  2. a 25 març 2014 a les 11:21 Enric I. Canela

    Moltes gràcies Mònica. No ho sabia, però el Josep sempre apunta en aquesta línia. Ho havia d’haver notat jo mateix.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació