Tornem a Oxirrinc


Enric I. Canela

Els companys de la UB viatgen en missió arqueològica a l’antiga ciutat d’Oxirrinc. La missió està impulsada per la UB, la Societat Catalana d’Egiptologia (SCE) i la Universitat de Montpeller, marxa a Egipte aquest 8 de març en una nova campanya, que durarà un mes. Dirigida per Josep Padró, professor emèrit de la UB i president de l’SCE, un dels objectius de la missió és finalitzar l’estudi de l’excepcional troballa de dipòsits votius de peixos, l’única que es coneix fins ara en tot Egipte i que es va descobrir fa dos anys. L’any passat, l’arqueozoòleg Wim van Neer, que enguany tornarà a participar en la campanya, ja va dictaminar que més del 95 % dels exemplars trobats són oxirrincs, l’animal sagrat de la deessa Tueris i que va donar el nom a la ciutat. Podeu llegit una mica més.

Estic content que en un moment tan difícil. Suposo que per la zona, no deu gaire problemes de violència, però de diners per a la recerca…

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació