Enric I. Canela

El proper dia 20 es lliurarà a Mariano Marzo, catedràtic d’Estratigrafia i professor de Recursos Energètics i Geologia del Petroli a la Facultat de Geologia de la UB, la Distinció de la Universitat de Barcelona a les millors activitats de divulgació científica i humanística.

Aquest reconeixement, que enguany s’atorga per primera vegada, té com a objectiu fomentar la difusió de l’activitat científica i el coneixement al conjunt de la societat.

La Distinció, impulsada pel Claustre de Doctors i el Consell Social de la UB, reconeix Mariano Marzo com «un dels divulgadors més destacats, rigorosos i prolífics» en el camp dels recursos energètics, «amb una presència continuada en els mitjans de comunicació». El jurat també ha destacat «la seva gran capacitat de divulgació, que permet donar a conèixer els problemes i reptes que ha d’afrontar la societat» en l’àmbit de l’energia. Mariano Marzo ha fet una tasca de divulgació d’alt nivell adreçada als centres de decisió econòmica i política. Forma part de diversos consells assessors en matèria energètica de les administracions central i autonòmica, així com d’altres institucions. Igualment, manté una relació continuada amb la indústria del petroli i del gas mitjançant la recerca —exploració i caracterització sedimentològica de jaciments— i la formació continuada.

Vaig tenir el paler de ser membre del jurat.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació