Enric I. Canela

Recordo els meus inicis al Consell de Coordinació Universitària, era el 2003, encara era ministra responsable d’universitats Pilar del Castillo. No és que tingués jo una especial simpatia al personal que en aquell temps estava al ministeri, tret del Secretari del Consell, Pepe Raga, ideològicament ben allunyat de mi, però una persona molt agradable i atenta.

Cal dir, que, al meu parer, la línia que portaven no hagués portat al desastre de la reforma de les titulacions, famós Pla de Bolonya. Una de les genialitats socialistes va ser la d’equiparar enginyeries superiors de cinc anys a diplomatures de tres. Sense menystenir ningú, els estudis són ben diferents. El PSOE del 2006, no entenem ben bé per què, va ser l’autor del despropòsit. Per a aquesta gent era el mateix la filologia grega que la ginecologia.

Ara el Partit Popular haurà de solucionar això. I toca al ministre Wert solucionar el problema i atendre les queixes reiterades, que vénen de ja fa sis o set anys, dels enginyers. Prepara un decret que no satisfà als enginyers. L’esborrany de reial decret reconeix que els que van obtenir titulacions anteriors a la reforma de l’educació superior estan trobant dificultats per al reconeixement del veritable nivell d’estudis i admet que s’han formulat moltes peticions sobre aquesta qüestió procedents dels diferents actors socials, la comunitat acadèmica, la comunitat científica, amplis sectors professionals i fins i tot del Defensor del Poble. El text serà debatut dilluns amb les autonomies i dijous amb els rectors.

Crec que s’acabarà resolent, però tot és llarg. Quan es fan estupideses costa molt desfer-les. Cal dir que els responsables ministerials, excloc la ministra que feia el que li deien, que van venir amb la primera crisi, 2006, van ser de catàstrofe. Eren fanàtics. No havia vist mai un conjunt de gent treballant junts per carregar-se el sistema universitari. Sóc testimoni privilegiat de tot allò.

Una resposta a “A desfer els estralls del PSOE”

  1. […] primer em referia ahir en el meu breu article: A desfer els estralls del PSOE. Teòricament servirà per solucionar els problemes dels […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació