Enric I. Canela

Llegia que la secretària d’Estat de Recerca, Desenvolupament i Innovació, Carmen Vela, ha anunciat avui al Congrés dels Diputats els cinc nous centres de recerca Severo Ochoa.

Centre Basc de Matemàtica Aplicada. És un centre participat pel Govern Basc , la Universitat del País Basc , Innobasque i Ikerbasque que va obrir el 2008.

El Centre Nacional de Biotecnologia. Pertany al Consell Superior d’Investigacions Científiques. Compta amb una plantilla de 508 persones (en 2012). L’organisme és el cinquè millor centre de recerca en ciències de la vida a Espanya, segons la seva pàgina web.

Institut de Neurociències d’Alacant. Es tracta d’un centre mixt entre el CSIC i la Universitat Miguel Hernández. L’any passat el seu director, Joan Lerma, va ser una de les veus més crítiques per la restricció de fons imposada al seu centre a causa dels problemes financers del CSIC.

Institut Català d’Investigació Química (ICIQ). És un centre creat per la Generalitat que forma part de la xarxa de centres CERCA impulsada pel Govern. L’ICIQ és el millor centre de recerca de l’Estat espanyol si es tenen en compte les publicacions de més excel·lència.

Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2). És un centre el patronat està compost per la Generalitat, el CSIC i la UAB. El 2013, segons Scimago, aquest era el segon centre de major excel·lència científica de tot l’Estat espanyol.

Els centres catalans lideren el programa. L’ICIQ i el ICN2 se sumen al Barcelona Supercomputing Center – Centre Nacional de Supercomputació (BSC-CNS), l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO), l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB), l’Institut de Física d’Altes Energies (IFAE), el Centre de Regulació Genòmica (CRG) i la Barcelona Graduate School of Economics. Ja en són vuit.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació