Enric I. Canela

Llegia que la secretària general de Ciència, Tecnologia i Innovació, María Luisa Poncela, ha manifestat avui al Fòrum España Innova que el govern espanyol té preparat ja un decret per a la creació de l’Agència Estatal de Recerca (AEI).

Van llençats. Recordo quan al 2005 em van demanar suport polític per tal que influís a favor d’uns vots positius al Congrés.

Va assegurar Poncela que la creació de l’anunciada AEI no és tasca fàcil i prova d’això és que el 2012 , quan va arribar a la Moncloa l’actual Govern, disposava de tres esborranys d’estatuts heretats d’executius anteriors. Després, el Govern de Rajoy va elaborar un altre, però no va tirar endavant pel rebuig d’Hisenda o per alguna altra raó.

Cal ser clar. No va tirar endavant perquè als polítics espanyols la recerca els interessa tant com el conreu del nenúfar, o menys.

Diu que ja que tenen elaborat un nou estatut i un nou decret de desenvolupament d’aquesta agència i, en aquest moment, està en procediment de tramitació. Que bé, genial!

Sobre la inversió pública en recerca, va dir que 2014 pot catalogar-se ja, rotundament, després de l’etapa de retallades en aquest àmbit dels últims anys, com l’any de la normalització. Aquest exercici 2014 , el pressupost per a R+D ja ha crescut 140 milions i el no financer de la Secretaria d’Estat d’Innovació ha pujat un 10%. La ciència ha iniciat el camí de tornada a la normalitat, ha remarcat.

Segons Poncela, el CSIC també ha superat les dificultats pressupostàries que va travessar durant quatre anys i que van posar en perill la seva estabilitat i ja té una partida de despesa superior a la d’exercicis precedents.

Aquesta senyora es deu pensar que tots som idiotes.

De totes formes, que a l’estat espanyol hi hagi un “Foro España Innova” és com batejar un lloc amb el nom “Lapònia, calor tropical”.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació